La Paloma

Datum: 2016-05-10

Tid: 19:00

Plats: Nybro, Kulturhuset Kristallen (fd Folkets Hus)

Biljettinfo: Entré 240 kr (Scenpass 200 kr)

Scenpasserbjudande: 200 kr

Boka

Tage är 84 år gammal och bor på ett äldreboende. En dag bryts det invanda vardagsmönstret när han inte längre väcks av Eva-Britt, utan Yasmina. Hon står där, insvept i sjal och ögonblickligen inlindad i Tages främlingsfientlighet.
Mellan drömmar om seglatser och minnen från en svunnen tid gör Tage sitt bästa för att köra bort Yasmina. När han inte lyssnar på den gamla 30-talsschlagern ”La Paloma” häver han ur sig både anklagelser och öknamn. Men det hjälper inte hur han än försöker.


Information om arrangemanget:
Yasmina stannar och lindrar hans plågor, står ut med hans gnäll och oförskämdheter, stillar hans vrede och oro. Långsamt byggs en relation upp och muren mellan dem monteras så sakteliga ner. La Paloma är en humoristisk, varm och djupt humanistisk berättelse med människokärlek som centralt tema. Pjäsen tar upp högaktuella ämnen som kulturkrockar, fördomar, främlingsfientlighet, hur vi vårdar våra äldre och inte minst oväntad vänskap på äldre dagar. I rollerna: Vera Veljoviv och Mikael Segerström. Föreställningens längd 1 tim 30 min